Op deze pagina: 1 Kalligrafie - 2 Letterontwerp - 3 Housestyle, grafiek


Kies TYPOS voor:

1 - Kalligrafisch werk


Recente opdrachten zijn gecalligrafeerde bullen voor universiteiten, uitnodigingen, presentaties, cadeauteksten, oorkonden, oude documenten en diverse diploma's.(2009) Credo for Unity - eigen tekst in het nederlands en engels.

 (2010) Kalligrafie als dank voor meer dan 50 jaar werk.

 (2008) Desiderata tekst (korte versie)  


top2 - Letters ontwerpen

Mijn lettertype AuraScript was wereldwijd als LETRASET afvrijfletter verkrijgbaar van 1982 tot ca. 1994. Ontworpen in 1974 en voortdurend verder ontwikkeld, werd de basislettertype Aura later omgenoemd in Aura Sanscript, zie schets hiernaast .

Vele varieteiten van de Aura reeks bestaan als schetsen, ze zijn nog niet gepubliceerd.
Talrijke andere ontwerpen verkrijgbaar, vraag om informatie.
Een specifieke website voor mijn letterontwerpen is in voorbereiding:
www.archetypos.com


Een Canadese kunstenares heeft de Aura Script op verschillende manieren in haar werk laten terugkomen.
Kelly Mark heeft zeer opmerkelijk werk op haar website www.ireallyshould.com
En dit is de directe link: http://www.ireallyshould.com/LetrasetSmall02_1.html
Drie voorbeelden die het meest gerelateerd zijn aan Aura Script:

(2002) 56789

(2002) Aura

en (2002) Freed Schmitter

 

Tijdens de laatste vakanties plotseling gezien in de oudstad van Luxemburg: De Aura Script op een uithangbord. (Foto: Margriet A.)


Mijn eerder ontworpen gezichtslogo (rechts) voor het tjdschrift Educare had specifieke kenmerken. Daarop gebaseerd heb ik later letters voor de titellogo ontworpen. Na een paar jaren voor de omslag gebruikt te zijn is nu gekozen voor een ander ontwerp (toevallig de huisletter van Typos Concepts, de Goudy Sans).


top 3 Logo's, grafische vormgeving, Corporate Design

(mei 2010) Typografie en arrangement voor illustratie van Jeanette Kalb.


(mei 2010) Folder voor activiteit. Vormgeving, stroomlijnen concept en tekst, drukklaar maken.

(2002 tot heden) Kwartaal-tijdschrift 'Tribunaal voor de Vrede' - basisontwerp, vormgeving en drukklaar maken.

(mei 2009) 25 jaar WG (voorm. Wilhelmina Gasthuis). Affiche voor activiteiten, uitvoering en drukklaar maken.
Illustratie Jeanette Kalb.Een historisch detail: de jonge Koningin Wilhelmina, naamgeefster van het WG.
Daarnaast heb ik een feestelijk logo ontworpen en een folder, weer met illustraties van Jeanette Kalb.

Boven is de folder gevouwen. Hieronder is de binnenkant afgebeeld.Logo en naam voor SENWAVE, een Nederlandse consult en counseling organisatie (1998 tot vandaag). De naam werd ontwikkeld met het de intentie een eenmalige woordcombinatie te vinden, die kort maar beschrijvend was - voor een onderneming die een breed veld van activiteiten zal hebben. Speciale aandacht kreeg de overweging, dat de naam als Internet.com domein kon geregistreerd worden. Zie http://www.senwave.nl (in voorbereiding).


In 1999 kreeg Typos een opdracht voor een campagne ter promotie van een sterker engagement en meer zelfbestuur bij cliënten van de geestelijke gezondheidszorg. Dit was het resultaat van de duidelijke aanbeveling die toenmalig minister van Volksgezondheid dr. Els Borst gaf om bij persoonsgebonden budgetten ook de cliënten zelf hun zorgaanbod te laten meebepalen.

Verschillende zorginstellingen in Amsterdam gaven de aftrap met een campagne: 'Nooit geschoten is altijd mis'. Een brochure met inlegvel riep deze doelgroep op om nieuwe projecten te bedenken voor henzelf. Er was een aanzienlijk prijzenpakket, om de beste projecten uit te voeren onder professionele begleiding. Een computercentrum en twee tuinhuisinitiatieven kwamen het eerst tot realisatie. Om in de slogan 'Nooit geschoten is altijd mis' absoluut niet naar schieten te verwijzen, heb ik gekozen voor een (Clip Art) illustratie van een vriendelijk uitziend boogschietend paar.

Met een beperkt budget zijn full-color folders met inleg, flyers, aankondigingsaffiches en afsluitend nog gecalligrafeerde certificaten gerealiseerd.Dit werk resulteerde later in een uitnodiging om voorstellen te presenteren voor een nieuw initiatief: een laagdrempelig informatiecentrum voor advies en doorverwijzing omtrent geestelijke gezondheidszorg voor cliënten en hun omgeving. De naam INFORMENTAAL werd gekozen, en om het lezen van dit relatief lange woord te vergemakkelijken, heeft de logo een duidelijke typografische uitstraling gekregen (met Eric Gill's Perpetua lettertype). Twee kleuren met een bijkomende halfcirkel of hele cirkel bepalen de huisstijl.


binnenkant >

(1997/1998) Folder Feng Shui, ontwerp en DTP
Een 'obscuur' concept uit China/Japan heb ik vertaald in een meer alledagse prikkelende zin: Energy in Harmony.(2008) Voorstel voor raambelettering kapsalon (nog niet uitgevoerd)


Dit is een selectie van recent en minder recent werk. Meer volgt. Wensen? Neem contact op met

Typos Concepts:
Postbus 63123,
NL-1005 LC Amsterdam
(Nederland)
Tel / fax (+31)20 - 6839606,

of per e-mail: typos@telfort.nl

 


 

- home - welkom - nederlands1 - nederlands 2 - typograp - english1 - english2 - recyclus home