Deze pagina: Welkom - Recyclus.comlaatst bijgewerkt: 28 mei 2010
Actualisering met af en toe een nieuwe
Typograp.

Welkom op de website van TYPOS.NL


Typos werkt samen met andere professionals op projectbasis, verzorging en begeleiding van het vervolgtraject.
Mijn naam is Freed Schmitter, mijn professionele basis is een vier jaren durende opleiding als letterzetter bij Ringier, de belangrijkste uitgeverij in Zwitserland (1969-1973).

Daarna volgde ik naast het werk anderhalf dagen per week cursussen o.a. in de Kunstgewerbeschule Basel, onder andere bij de typografie-virtuoos
Wolfgang Weingart.

In 1977 kwam ik als beginnend werktekenaar in het toen grootste Zwitserse reclameburo Gisler & Gisler BBDO Zürich. Sinds 1982 ben ik zelfstandig ontwerper / kalligraaf in Amsterdam.

Grote maatschappelijke betrokkenheid, zie websites http://www.planetwork.org en http://www.recyclus.com


Typos Concepts, Postbus 63123, 1005 LC Amsterdam, tel./fax 020 - 6839606, e-mail typos@telfort.nl

 

 

Recyclus heeft een eigen domein, http://www.recyclus.com

Ons grootste project is om Starrport van de amerikaanse eco-ingenieur Jim Starry gerealiseerd te krijgen. Dit is een geniaal eenvoudig ontwerp om grote vliegvelden op een derde van de tegenwoordige ruimte voor de helft van de kosten te bouwen of aan te passen. Dat levert gigantische besparingen van brandstof op en realiseert talloze andere voordelen in zake veiligheid, bereikbaarheid, tijd voor inchecken of uitchecken, etc.
Vliegtuigen landen met een helling omhoog direct op het dak van de terminal. Ze starten vandaar met een helling omlaag. Het extreem milieubelastende taxieën hoeft niet meer. Deze procedure spaart direct 3.500 liter kerosene per vlucht. Met meer dan 1'000 vluchten per dag op Schiphol komt dat neer op 1,2 miljard liter brandstof minder per jaar !

 

- home - welkom - nederlands1 - nederlands 2 - typograp - english1 - english2 - recyclus home